Populaire uitstapjes

La Trappe Fietsroute
La Trappe is één van de zeven bieren ter wereld die het logo Authentic Trappist Product mogen voeren. Dit is de beste waarborg voor authenticiteit, receptuur en traditie. La Trappe wordt sinds 1884 gebrouwen door bierbrouwerij Koningshoeven binnen de muren van de Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven te Berkel-Enschot. Er loopt een volledige bewegwijzerde fietsroute die u vanuit De Schutskuil kunt fietsen. De routekaart is puur ter ondersteuning. Download de La Trappe Fietsroute.

Rondje Lennisheuvel
Voor een Rondje Lennisheuvel kunt u kiezen uit vier volledig bewegwijzerde wandelingen. 
Het betreft de volgende routes:
* het Rolstoelpad van 3 km 
* de Kinderbosroute 9 km 
* de Heerenbeekroute van 11 km 
* de Oeteldonkenroute van 10 km
Download deze Rondjes Lennisheuvel.

Struinen in de Mortelen
De Mortelen is een uniek stukje natuurgebied in en rondom Oirschot. Het bestaat uit een zogenaamd coulisselandschap. Dit wil zeggen dat je op kleine afstand van elkaar schilderachtige weilanden, bossen, bomenrijen, sloten, akkers en houtwallen aantreft. In het voorjaar wemelt het van de wilde bloemen (die houden van natte leemgrond). De boomkikker is na decennia van afwezigheid met succes geherintroduceerd. Op zwoele nachten in mei en juni zijn de koren van kwakende mannetjes tot op wel 1 km afstand te horen. Ook is de de kleine ijsvogel regelmatig te bewonderen in stukjes open gekapt bos. De Struinen in de Mortelen route is er één van de soorten die nog zeldzaam is. Deze wandelroute van 12 km lang, die door De Mortelen loopt, is verkrijgbaar bij De Schutskuil.

 

Mogelijkheden

Wij hebben diverse eet-arrangementen die prima te combineren zijn met de Actieve Arrangementen!

Toeristische Poort De Schutskuil
Voor andere uitstapjes of bezienswaardigheden kunt u ook bij ons terecht. We zijn altijd voorzien van alle actuele documentatie omdat we zijn aangesteld als één van de vier Toeristenpoorten van Oirschot.